For litt over ett år siden mistet Linn Moholt faren Karsten og broren Karsten Aleksander i Air France-ulykken over Atlanterhavet. De to bedriftslederne var på vei hjem fra en forretningsreise til Brasil.

Bare to dager etter ulykken var elektrofirmaet Karsten Moholt AS i full drift igjen, da med 33-årige Linn Moholt som ny daglig leder.

Firmaet utfører tilstandskontroll, overhaling, reparasjoner og omvikling av elektromotorer, transformatorer og generatorer, og tilbyr dessuten truckservice.

— Positiv trend

Etter ett år ved roret leder Linn Moholt et selskap som går veldig bra.

  • I 2009 økte omsetningen med 14 prosent i forhold til året før. I tillegg til prisstigningen i perioden reflekterer økningen en positiv trend i bedriftens aktiviteter og markedet for våre tjenester, skriver styret i sin årsberetning.

Allerede ved inngangen til dette året hadde selskapet ordrereserver som sikrer driften for store deler av året.

Karsten Moholt AS er i dag et av Norges største elektromekaniske verksteder.

Utfordrende år

  • Det har vært et svært utfordrende år med tanke på det som skjedde i fjor, men for Karsten Moholt AS har det gått bra. Mye takket være en flott innsats fra alle ansatte, forteller Linn Moholt.

Etter et år i sjefsstolen kan hun vise til et resultat før skatt på pluss 27 prosent. Og det har betydd mye.

— Vi har hatt fokus på kvalitet i arbeidet vi gjør, og har fortsatt markedsføringen av den gode merkevaren som Karsten Moholt AS er, mener lederen.

Bare den siste måneden har bedriften ansatt tre nye og teller til sammen 170 ansatte. Likevel er det utfordringer.

— 2010 ser ut til å bli litt roligere enn 2009. Det er fordi vi har ferdigstilt en del større prosjekter, sier hun og fortsetter:

— I fjor hadde vi en god del konkrete prosjekter som ga oss høye topper. Vi fortsetter med en jevn og god ordretilgang i år, men det ser ut som om de store toppene uteblir, tror Moholt.

Selv om 2010 ser ut til å mangle de største høydepunktene så langt, har likevel lederen stor tro på fremtiden.

— Vi har inngått flere samarbeid i pionérprosjekter som jeg tror kommer til å gjøre mye for oss. Jeg ser for meg at bedriften kommer til å vokse videre i fremtiden, sier Moholt.