Det norske programvareselskapet Opera Software vil bygge videre på suksessen med sin gratis nettleser ved å tilby epost-programmet Eudora som en del av pakken. Avtalen med Eudora sikrer også at nettleseren blir distribuert til Eudora-produsent Qualcomms kunder, skriver Opera i en pressemelding.

Eudora var lenge en av de mest utbredte epost-klientene i verden, men Microsofts Outlook har spist større og større andeler fra programvaren. Dermed har Qualcomm endt opp i en situasjon som ikke er ulik Operas: begge slåss mot gratisprogramvare fra verdens største programvarebedrift.

Opera lanserte i desember en ny gratisversjon av nettleseren. To millioner kopier av nettleseren er lastet ned den siste måneden, ifølge programvareselskapet. Selskapet har også sikret distribusjon av rundt 10 millioner kopier gjennom diverse magasiner og publikasjoner.

Opera Software har gjort flere strategiske avtaler det siste året og satser på å utfordre giganten Microsoft på flere fronter.

Operas nettleser skal blant annet legges inn på Ericssons nye ScreenPhone-telefon. Selskapet har i tillegg en samarbeidsavtale med lommePC-produsenten Psions og med operativsystemutvikler Be.(Origo)