— Jeg er positiv til alt som kan høyne kvaliteten i området rundt Fisketorget. Hvis Matbørsen i Frescohallen kan bidra til det, gavner det både bergenserne og turistene, sier Aksnes (bildet).

— Du er ikke redd for at Kjøttbasaren får en alvorlig konkurrent?

— Man kan velge å si at det blir økt konkurranse, jeg vil heller si at vi får en bedre by. Det nye tilskuddet kan gi alle etablissementene i området både mer oppmerksomhet og økt omsetning.

- Torget blir sentral

KJS Holding AS, med trekløveret Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje J. Skjelbred i spissen, regner med å åpne Bergen Matbørs i Frescohallen før sommeren neste år.

Inne i hallen blir det flere nisjerestauranter, med muligheter også for take away og kjøp av diverse råvarer.

I underetasjen kommer en stor ølkjeller, som får navnet Børskjelleren, samt en såkalt middelhavsrestaurant. Ølhallen skal være åpningsklar i slutten av dette året.

Dag Jarle Aksnes i Kjøttbasaren er også opptatt av det som skal skje på Torget.

— Mathallen som kommer der, og aktivitetene ute på selve torgplassen, blir sentrale for utviklingen av området. Men med Kjøttbasaren, mathallen og matbørsen blir det viktig å skille navnene fra hverandre, så det ikke går i surr hos folk.

- Håper de lykkes

Aksnes håper personene bak KJS får det til i Frescohallen.

— Jeg håper de lykkes, selv om listen ser ut til å henge høyt. Samtidig er det viktig at bergenserne vet å bruke de tilbudene som dukker opp i dette spennende området. Tidvis har jeg inntrykk av at f.eks. Kjøttbasaren har en høyere anerkjennelse hos utlendingene enn hos bergenserne.

— Trenger Bergen et nytt tilbud som det den planlagte Matbørsen representerer?

— Jeg tror Bergen vil tjene på dette. Både som turistby og i internasjonal sammenheng er det behov for flere slike steder. Alt som bidrar til å heve kvaliteten på det vi kan tilby i sentrum, er et gode for Bergen by, sier styrelederen i Kjøttbasaren, Dag Jarle Aksnes.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!