— Jeg håper vi nå er på et bunnivå og at vi kan se vekst igjen om et år eller to, sier administrerende direktør Tor M. Solheim i Bergen Elektrokompetanse (Bekas).

20. januar kalte bedriften inn til allmøte for de 44 ansatte på Kokstad.

Tema var nedbemanning. Seks dager senere var prosessen i det store og hele gjennomført. Ni stykker har måttet gå.

Rask prosess

— Dette har vært krevende både for ledelsen og bedriften. Det blir stor usikkerhet når man i et selskap med 44 ansatte må ned med syv til ti personer. Derfor har det vært viktig for oss å få til en rask, men forsvarlig, prosess, sier Solheim.

Bekas er en elektrogrossist med engineeringsavdeling og tavleverksted. Hovedkontoret er på Kokstad, mens selskapet har hatt et lager på CCB-basen på Ågotnes.

— Stoppet helt opp

Ifølge Solheim har den kraftige nedgangen i oljeprisen og den påfølgende nedgangen i markedet rammet mange av selskapets kunder hardt.

— Innsparingene til Statoil har kommet gradvis, slik at man har kunnet tilpasse seg. Men fallet i oljeprisen og det momentane stoppet som kom etterpå, har vært noe helt annet.

- Hvordan har dere merket oljeprisfallet?

— Vi har merket det over hele linjen. Det blir en usikkerhet i mange ledd som gjør at alt stopper opp. Vi har mange kunder, men veldig mye ender til slutt opp hos Statoil på toppen, sier Solheim.

- Vil ta tid

Nå er lageret på CCB avviklet. Bekas omorganiserer også. Solheim trer inn igjen som administrerende direktør, etter å ha hatt en annen stilling siden høsten 2013. Bekas-direktøren håper man med kuttene vil klare seg videre i et tøft marked.

— Jeg er for så vidt optimist, men det kommer til å ta tid, sier han.

Bekas omsatte i fjor for om lag 103 millioner kroner.