Noen måneder senere konkluderte Petroleumstilsynet med at plattformen kunne ha kantret, etter at et løst anker slo åtte hull i skroget, slik at to ballasttanker punkterte og ble fylt med vann. Tilsynet viste til en lang rekke brudd på regelverket, skriver Aftenbladet.

Nå har «Floatel Superior» støtt på nye problemer. I natt ble gangbroen som forbinder boligplattformen med hovedplattformen ødelagt, melderNRK Rogaland.

— Gangbroen slo i dekket ovenfor og ble skadet. Det løsnet også en del fra den som ble hengende på dekket under, sier pressetalsmann Lars Gunnar Dale i Statoil, som er operatør for Kvitebjørn-feltet, til NRK.

Kvitebjørn-feltet ligger øst for Gullfaks-feltet utenfor Bergen.

Knust

Bølgehøyden ute på feltet i Nordsjøen var 4,5 meter da gangbroen ble ødelagt. Ingen var i nærheten. De som ikke kom seg over til flotellet, fikk lugarer på hovedplattformen.

— Vi kom oss ikke til flotellet da broen ble knust i natt, og fikk utdelt en hvit T-skjorte, en grønn bokser, en rosa tannkost, en deodorant og et par sokker, forteller en av de Aker-ansatte som arbeider på Kvitebjørn.

Statoil opplyser at den ødelagte gangbroen kan føre til at arbeidet med å få på plass en ny modul for å utvinne mer gass fra feltet kan blir forsinket.

Med helikopter

Til Aftenbladet opplyser pressetalsperson Lars Gunnar Dale Statoil at de er i gang med å se på hvordan gangbroen ble ødelagt, og at helikopter kan bli satt inn for å frakte folk mellom boligplattformen og hovedplattformen.

— Men det er ingen permanent løsning. Mer enn 100 personer bruker brua hver dag.

- Hvordan vurderer dere nye problemer med «Floatel Superior»?

— Inntil videre har vi nok med å vurdere hva vi kan gjøre for å få bragt situasjonen tilbake til normalen på Kvitebjørn. Som en del av en egen granskning vil andre spørsmål bli tatt opp.

EVAKUERT: I november i fjor var boligplattformen nær ved å kantre, og måtte evakueres med helikopter.
330-skvadronen