— 2014 har vært et krevende, begivenhetsrikt og godt år for Sparebanken Vest, oppsummerer administrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Tallenes tale for 2014 viser at banken fikk et resultat før skatt på nærmere 1,5 milliarder kroner i 2014. Det er økning på 272 millioner fra året før.

Ny strategi og organisering av banken er blant det som økte bunnlinjen. Ifølge Kjerpeseth lå kostnadene flate i morbanken fra 2012 til 2014.

— Det er jeg godt fornøyd med, legger han til.

Rentekutt og mer utbytte

Kampen om boliglånskundene merkes også for Vestlandets storbank. Ytterligere kutt i renten er derfor ikke umulig.

— Banken forventer at presset på rentemarginer vil vedvare fremover, påpekes det i pressemeldingen.

Les også:

Sparebanken Vest vil trolig klare å møte myndighetenes kapitalkrav ved hjelp av egne midler. I tillegg foreslår styret å øke representantskapets kontantutbytte til fire kroner pr. egenkapitalbevis — opp én krone fra 2013.

— Når banken har innfridd de regulatoriske kapitalkravene, vil banken øke utdelingsgraden innenfor bankens utbyttepolicy, sier Kjerpeseth.

Solgte flere bankbygg

Etter planen flytter Sparebanken Vest til nye lokaler i Jonsvollskvartalet på Nøstet i november/desember.

I den sammenhengen solgte de byggene på Nedre Korskirkealmenningen og i Kaigaten i fjor sommer. I tillegg er fire mindre bankbygg solgt unna.

Totalt ga dette en gevinst på 143 millioner kroner, hvorav det gamle hovedkvarteret skal ha stått for 130 millioner av disse.

— Jeg vil berømme de ansatte for det målrettede og systematiske arbeidet som har blitt utført i alle ledd. Effektene av disse grepene ventes å synliggjøre seg videre inn i 2015, sier Kjerpeseth.