— Jeg er godt fornøyd. Det går bra over hele linjen, sier Geir Hove.

53-åringen fra Bergen flyter godt på tidligere investeringer. Den største melkekuen er fortsatt kjøpesenteret Xhibition, som han sammen med makker Tom Rune Pedersen bygget og startet i 2006.

Siden oppstarten har selskapet Xhibition AS hatt et samlet overskudd før skatt på svimlende 175 millioner kroner.

Solide tall

Men det er ikke bare på Xhibition at pengene renner inn. BT har gått gjennom tilgjengelige regnskap for de største selskapene Hove og Pedersen eier.

Slik ser tallene ut for 2013:

Selskap Omsetning Res. før skatt
Xhibition 34,3 25,3
Realforum 24,8 64,2
Kløverhuset Bergen 19,4 14,5
Gjensidigegården 21,8 13,6
Allersgården 16,8 12,5
Krambugt. 3 12,2 8,1
Kirkegaten 166 11,1 9,0
AB Eiendommer 9,3 48,2
Kløver Eiendom* ca.112 ca. 1

*foreløpige regnskapstall

Geir Hove er eneeier i Realforum AS og Kirkegaten 166 AS, mens Tom Rune Pedersen og hans familie eier AB Eiendommer AS og Krambugt. 3 AS. Gjensidigegården eier Hove 95 prosent av. De andre selskapene i oversikten er eid 50/50 av Hove og Pedersen-familien.

MEDIESKY: Tom Rune Pedersen (til v.) og Geir Hove holder seg helst unna medienes søkelys. Derfor gjenbrukes dette arkivbildet stadig vekk. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ

Foruten selskapene over, eier Hove noen andre selskaper med Pedersen, samt flere selskaper sammen med de yngre investorene Ivar Gjærum og Trond Toppe.

— 99 prosent utleid

Realforum AS er eierselskapet på toppen av alle Hoves investeringer. Av årsberetningen for i fjor, fremgår det at det er gode tider:

"Samtlige datterselskaper og tilknyttede selskaper har hatt gode resultater i 2013. Mer enn 99 % av samtlige eiendommer i samtlige tilknyttede selskap og datterselskap er utleiet, og i løpet av 2013 har det blitt brukt betydelige midler til oppgradering av eiendommene," står det.

Hove har blant annet skiftet ut arker på toppen av Strandgaten 6. I fjor fikk også Kløverhuset ny fasade, samt at kaféen ble pusset opp.

— Vi prøver å gjøre det ordentlig når vi pusser opp. Det skal holde i mange år, sier Hove.

Oppgraderte eiendommer

Tommy I. Hansen er administrerende direktør for Kløver Eiendom, som er hovedselskapet i Hove og Pedersens eiendomsimperium. Han forteller at selskapets eiendommer har utviklet seg svært positivt.

— Vi er godt fornøyd med fjoråret. Xhibition og Kløverhuset var blant de sentrene i regionen med størst omsetningsvekst i fjor, og vi har pågang fra en rekke spennende konsepter som ønsker å etablere seg hos oss, sier Hansen.

Kostnader knyttet til oppussing skal være årsaken til at Kløver Eiendom i fjor bare så vidt gikk i pluss.

— Fjorårets resultat er påvirket av at det ble gjennomført en rekke større ombyggingsprosjekter på våre eiendommer, sier Hansen.

Har kjøpt mer

Geir Hove har ikke ligget på latsiden i det siste. Sist måned bladde han opp rundt en halv milliard kroner for halvparten av Hotel Norge i hjertet av Bergen sentrum.

I tillegg betalte han 38 millioner kroner for Torget 1, som var de gamle lokalene til Fana Sparebank på Torget. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på rekordhøye 79.000 kroner.

— Betyr disse kjøpene at du ser lyst på eiendomsmarkedet om dagen?

— Jeg er optimist når det gjelder de gode eiendommene, sier Hove.

HISTORISK: Byens eldste hotell ble åpnet i 1885 der hvor Hotel Norge holder hus. Etter mange om- og påbygginger – og brann – ble det gamle hotellet revet og erstattet med dagens bygg i 1964. Nå eier Geir Hove halvparten av hotellet.
Paul S. Amundsen (arkiv)