En ny, elegant bærbar modell, en ny, raskere toppmaskin og programvare for musikk— og DVD-redigering var blant nyhetene som skal overbevise markedet om at Apple er tilbake etter dårlig salg i fjor høst.

Samtidig satte Jobs en dato for når selskapets neste generasjons operativsystem, OS X, skal lanseres. 24. mars når det Unix-baserte systemet butikkhyllene, til en amerikansk pris på 129 dollar, 1.130 kroner.

— OS X legger grunnstenen for hva vi kommer til å gjøre de neste ti-femten årene, sa Jobs.

Installerer DVD-brenner Apple satser dessuten kraftig på lyd og bilde. Første trinn er installering av DVD-brennere i den nye Mac-toppmodellen. DVD-brennerne som er i handelen i dag koster rundt 50.000 kroner, mens Apple gir den som standard i sin toppmodell.

Selskapet frister også med gratis programvare for å avspille, styre og behandle DVD-plater kalt iDVD. Programvaren iMusic skal gjøre samme jobb for digital musikk. Apple har tidligere lansert videoredigeringsprogramvaren iMovie.

Den nye bærbare Mac-toppmodellen, PowerBook G4 Titan, som legges ut for salg i slutten av januar, skal sjarmere forbrukerne med en titan-kasse, lav vekt og stor skjerm.(Origo)