Med det tok 60-åringen andreplassen på inntektstoppen i Bergen.

Pengene kommer fra salg av aksjer i vikarbyrået Olsten Norsk Personal. Og fra en avtale om sluttvederlag da han forlot jobben i fjor. Omtrent like mye vil gå inn på kontoen hans i år.

— Uff da. Havnet jeg på andreplass, sier Nitter der han sitter i den flotte strandhagen til barndomshjemmet på Spelemannsneset ved Stord kirke.

Siden 1982 har Nitter jobbet i Norsk Personaltjeneste, senere Olsten.

— De siste årene var jeg konsernsjef i Norden, og ledet det fra Bergen. Det var mye reising. Nå er jeg ferdig med å leve så veldig i strikken. Isteden ser han frem til en ny, og langt roligere tilværelse.

— Mye fisking og mye jogging, forteller 60-åringen, som til vanlig bor på Nattlandsfjellet i Bergen.

Rikere når de slutter

Det sveitsiske kjempekonsernet Adecco kjøpte i fjor opp Olsten Norsk Personal.

— Inntekten min er abnorm disse to årene. Det blir godt å få normalisert den litt så jeg slipper å stikke meg ut slik på inntektstoppen, sier 60-åringen.

Helt slutt på jobbing blir det likevel ikke. For å ta vare på pengene har han startet investeringsselskapet NInvest, som blant annet skal investere i aksjer. Hvor mye av pengene som havner inn i selskapet har han ennå ikke bestemt seg for.

Foran Nitter troner Svein Steen Thomassen. Den tidligere sjefen i Rieber & Søn hadde i fjor en likningsinntekt på over ti millioner kroner. Og som Nitter har han fått betaling for tidligere bragder.

— Pengene stammer fra en etterlønnsavtale med Rieber & Søn. I fjor fikk jeg utbetalt 2,5 årslønner, sier Thomassen.

Han sluttet som konsernsjef i 1999. 62-åringen sitter i tillegg i styret for en rekke selskap, samt Harmonien og Festspillene.

— Hva skal du bruke pengene til?

— De går til forskjellige investeringer.

Mye shippingpenger

Mest penger blant dem som er skatteliknet så langt i år har Fritz Rieber (39), sønn til Rieber & Søn-eier Bjarne Rieber. Han står oppført med 257 millioner kroner i formue og ingen inntekt. Sparkjøp-gründer Helge Eide Knudsen (69) tar andreplassen med 220 millioner kroner i formue og 866.000 i inntekt.

Deretter følger rederen Tom Christopher Steckmest (38) med 217 millioner i formue og 998.000 i inntekt. Viken Shipping er hans hovedselskap. Camilla Grieg leder Grieg Shipping, og hadde i fjor en formue på vel 150 millioner kroner. Hun har også tredjeplassen på inntektstoppen med 5,9 millioner.

Casper (29), Thorolf (31) og Lars Otto (61) Hestness gjør seg også bemerket på listen over rikfolk. Til sammen har far og to sønner en formue på 189,5 millioner kroner.

Hestness-familien har tjent godt på selskapene Bergen Rørhandel og Stavanger Rørhandel.

Den reelle formuen er langt høyere enn det som er oppgitt i likningen.

NYTER LIVET: Med åtte millioner kroner i inntekt i fjor og omtrent like mye i år, kan Øyvind Nitter trygt nyte sommeren fra barndomshjemmet på Stord.
FOTO: OVE A. OLDERKJÆR