Dommer Marilyn Hall Patel beskrev Napsters innsats med å luke ut sanger med opphavsrettigheter som et skammens kapittel. Hun stenger foreløpig ikke fildelingstjenesten, men hyttet kraftig med neven på et møte mellom platebransjen og fildelingstjenesten tirsdag.

— Hvis dere ikke forbedrer filblokkeringen, må vi kanskje stenge tjenesten, sa hun ifølge Wired News.

Dommer Patel satt ikke en dato for en ny høring, men ba eksperten A.J. Nichols om å finne ut om Napsters nåværende teknologi er tilstrekkelig for å luke ut sanger på ordre fra plateselskapene.

— Vi er sikre på å finne en løsning som er tilfredsstillende for retten, sa Napsters advokat, Jonathan Schiller, ifølge CNET News.

Av 5.000 sanger som plateselskapene beordret fjernet fra tjenesten i forrige måned er 84 prosent fortsatt tilgjengelige, hevder advokaten til Recording Industry Association of America (RIAA), Carey Ramos.

I forrige uke var 311.000 sanger blokkert fra Napster, hevder fildelingstjenesten selv.

Antallet nedlastinger via Napster nådde 593 millioner i den siste uken av mars, 25 prosent flere enn uken før. Trafikken på fildelingstjenesten nådde 2,79 milliarder nedlastede sanger i februar. I mars gikk den ned til 2,49 milliarder, ifølge trafikkovervåkingsfirmaet Webnoize.

— Brukerne hopper bukk over filteret, sa analytiker i Webnoize, Matt Bailey.

(Origo)