Da Bergen Group la frem svake regnskapstall for 2010 nylig, var det først og fremst Hanøytangen som trakk ned resultatet.

Nå har verftet fått ny sjef. Han heter Stig Trygve Andersen (46) og skal prøve å lede Askøy-bedriften mot bedre tider.

— Det er litt tidlig å si hvordan. Men vi må sørge for en god drift i bunn og jobbe mye med riggmarkedet. Potensialet er stort, sier Andersen til bt.no.

- Kunne ikke si nei Andersen bor i Sandviken, men er opprinnelig fra Kleppestø. Han overtar jobben 1. mai. Andersen jobber i dag i AGR Drilling Services og kjenner derfor riggmarkedet godt. Vedlikehold av rigger er blant Hanøytangens satsingsområder.

— Jeg kunne ikke si nei til denne jobben. Det kommer til å skje mye i norsk sektor, med mye aktivitet på riggfronten som jeg kjenner best. Men vi har store og gode konkurrenter, både CCB-basen på Ågotnes og Westcon i Ølen, sier Andersen.

- Er det pris dere skal konkurrere på?

— Det er for tidlig å si, sier Andersen.

Divisjonsdirektør Kristin Færøvik i Bergen Group Offshore skriver i en pressemelding at selskapet vil utvikle Hanøytangen som et attraktivt og fremtidsrettet offshoreverft for et internasjonalt marked.

— Vi er derfor veldig godt fornøyde med at Stig Trygve Andersen med sin omfattende internasjonale ledererfaring har takket ja til å lede dette arbeidet videre, skriver Færøvik.

Bedre tider

Hanøytangen har cirka 30 ansatte. Det svake fjoråret ble avsluttet med et forbedret fjerdekvartal, der Bergen Group fikk flere nye oppdrag.

I løpet av 2010 økte ordrereserven fra 4,2 til 5,8 milliarder kroner.