TV 2 fortsetter sin satsing på nisjekanaler. I fjor kom TV 2 Bliss som sikter seg inn mot kvinner. Nylig ble det kjent at TV-kanalen på Nøstet skal starte en rendyrket kanal for sportsnyheter.

Nå har ledergruppen i TV 2 også godkjent oppstarten av en økonomikanal.

Ren nettkanal

Den nye kanalen er et nybrottsarbeid, forteller nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

— Økonomisatsingen baserer seg på en helt ny teknologi, som igjen vil danne grunnlag for flere mulige prosjekter, skriver han i en SMS til bt.no.

Det skal i første omgang bli en ren nettkanal, distribuert via TV 2 Sumo. Dersom økonomikanalen blir en suksess, vil TV 2-ledelsen trolig vurdere å kringkaste kanalen på tradisjonelt TV.

— Mulighetene er mange, skriver Årsæther.

— Det blir en Sumo-kanal, men man ser også på andre betalingsløsninger, sier konserndirektør Rune Indrøy.

Vil ansette

Ifølge Årsæther er lanseringen av kanalen rett rundt hjørnet. Han anslår utviklingsutgiftene til «noen millioner kroner». Investeringskostnadene går til programmering, design og hardware.

Kanalen skal drives fra Bergen. TV 2 vil ansette noen flere medarbeidere, men Årsæther oppgir foreløpig ikke noe antall.

Det har vært spekulert i om TV 2 vil knytte til seg en utenlandsk økonomikanal som kan hjelpe med å fylle opp sendeskjemaet. Årsæther opplyser at flere samarbeidspartnere er inne i bildet, men at prosjektet er helnorsk.

— Vi har ikke tro på bare å videresende utenlandsk innhold, det er det nok av fra før, mener Årsæther.

Hvilken nisje-TV-kanal drømmer du om? Si din mening!