Selskapet skriver i en pressemelding at de har inngått en avtale om et 50/50 joint venture for videreutvikling av en tankterminal for petrokjemiske produkter i Quanzhou.

— Vi er fornøyd med å kunne informere at Odfjell Terminals nå er i gang med et nytt og stort terminalprosjekt i Kina, sier Jan A. Hammer, administrerende direktør i Odfjell i pressemeldingen.

Oppstart i 2016

Odfjell Terminals kjøper halvparten av egenkapitalen av Founder Gruppens andel i Fujian Fangtong Terminals Co Ltd., inkludert land og kai for 21 millioner dollar.

— Vi har funnet en solid og pålitelig partner for dette prosjektet i Founder Gruppen, som er et selskap eid av universitetet i Peking i Kina, sier Hammer videre.

Odfjell skal lede og drifte den nye tankterminalen, som skal være i drift fra 2016.

På anbud

Den tekniske utformingen og planleggingen av terminalen har startet. De grunnleggende planene skal være ferdig for en anbudsprosess mot slutten av 2013.

Terminalprosjektet har en total investeringsramme på 137 millioner USD.

Odfjell Terminals Fujian (Quanzhou) Co. Ltd har tilgjengelig et landområde på 14,8 hektar, noe som muliggjør opp til 184 000 kubikkmeter lagringskapasitet, inklusiv to kaiområder med kapasitet på henholdsvis 5 000 og 100 000 dødvekttonn.

Del av femårsplan

Terminalen i Quangang industrial zone er lokalisert på vestsiden av Taiwanstredet og på sørsiden av Meizhoubukten.

Regionen er under stadig utvikling og er en del av den «10ende femårsplanen» til Fujianprovinsen.

Området har stort potensiale og kan bli et viktig fremtidig omlastning- og distribusjonsknutepunkt for shipping i Sør- Kina, i tillegg til å være Meizhoubuktens petrokjemiske industriområde, skriver selskapet i pressemeldingen.