«Gigantisk nyttårssalg» lovet Norwegian i en «hemmelig» e-postmelding til sine Reward-medlemmer i går. Men meldingen var ikke mer hemmelig enn at Norwegian opplevde en enorm pågang på sin nettside i morgentimene mandag.

— Vi har dessverre litt utfordringer med nettsiden vår fordi ekstremt mange prøver å få tak i billige billetter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Aftenbladet.

Sinte Facebook-kommentarer

Selskapet legger i dag ut godt over en million billigbilletter, og på Norwegians facebookside beklager Norwegian at mange ikke får bestilt på grunn av stor trafikk på nettsiden:

På grunn av enorm pågang er det dessverre vanskelig å komme gjennom og bestille billetter på norwegian.no for øyeblikket. Vi håper dere er tålmodige og har anledning til å prøve igjen om en liten stund. Vi beklager så mye. Oppdatering følger!

Blant de mange kommentarene fra sinte nordmenn skriver noen:

Hva i alle dager er det som skjer? Har holdt på i TRE timer, men helt umulig å komme inn på nettsiden deres !! Hvor lenge mener dere at vi skal være tålmodig?

Kjosfast på nettsiden også???

Har holdt på i 4 timer.... Lurer på om noen i det hele tatt har fått bestilt....

Elendig! Skulle trodd Norwegian i disse dager prøvde å rette litt på omdømmet sitt, men dengang ei.

Hjelper lite å være tålmodig visst det er tomt for reiser når en endelig kommer igjennom.

Andre går heller i retning av å forsvare flyselskapet:

Det er ingen menneskerett og heller intet påbud om å kjøpe flybilletter av Norwegian eller noen andre. Nå har Norwegian salg. Når Elkjøp har salg, så er det kø. Når G-Sport har salg, så er det kø. Når klesbutikker har salg, så er det kø. Når det er salg, så har du aldri noen garanti for at det er nok av de utlyste varene til at også du får kjøpt. Det salgets natur. Hvis du ikke er fornøyd, så går det sikkert smooth på andre flyselskapers nettsider akkurat nå - men da koster billettene mer. Det er helt opp til hver enkelt.

- Prøv igjen senere

Norwegian har i det siste fått mye pepper for forsinkelser på sine langdistanseflyvninger. Informasjonssjefen vedgår at de ikke er helt heldig at selskapet nå også får problemer med nettsiden.

— Men vi tolker det likevel som et positivt signal at så ekstremt mange ønsker å kjøpe billigbilletter at vi får problemer med stabiliteten i nettet. sier Sandaker-Nielsen. Han oppfordrer folk til å prøve igjen senere.

Noen bestillinger går gjennom, men fortsatt er det mange som ikke får bestilt, opplyser flyselskapet på sine Facebooksider.

Beklager problemene

— På Facebook-siden deres er folk rasende over problemene som har oppstått?

— Vi beklager selvfølgelig at det tar lang tid å bestille. Men om det er noen trøst, så oppfattes det slik for de fleste, og det er derfor ennå billige billetter å få, sier han.

Han vet ikke når nettproblemene vil være løst, men sier at IT-avdelingen jobber på spreng for å få stabilitet på Norwegians nettside.