Norwegian har inngått en avtale om kjøp av tre langdistansefly av typen 787-8 Dreamliner. Selskapet har tidligere inngått avtale om å lease to fly av samme type, slik at Norwegian nå har sikret leveranse av fem fly.

Les også:

— At vi skaffer oss ytterligere tre Dreamlinere betyr at vi nå har kommet et langt skritt videre mot full oppstart av vår langdistansesatsning. Vi kommer til å ha en flåte bestående av minst fire av de mest effektive og moderne langdistanseflyene innen sommeren 2013, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian-ledelsen besøkte Boeing-fabrikken utenfor i Seattle i desember for å ta Dreamlineren nærmere i øyensyn. De likte tydeligvis det de så.

Vi har sett Boeings Dreamliner fra innsiden. Se bildene her.

Dreamliner blir beskrevet som et fly som setter passasjerenes komfort i høysetet. Flyet større vinduer, bedre mekanismer for å hindre at man får dotter i ørene, høyere luftfuktighet og renere luft enn hva som har vært vanlig.

To av flyene Norwegian nå har bestilt leveres i løpet av første halvdel av 2013 og ett i begynnelsen av 2015.

Samtidig er selskapet i forhandlinger om leveranse av flere fly. Alle flyene utstyres med motorer av typen Rolls-Royce Trent 1000.