Sør-Korea er verdens ledende land i utbygging av bredbåndstilgang til internett, ifølge en rapport fra organisasjonen for økonomisk— samarbeid og utvikling, OECD. Norge ligger på en svak 14 plass. På andre og tredje plass kommer Canada og USA. Sverige, Danmark, Island og Finland opptar 7. til 10. plass. Svakest av medlemslandene i OECD er Hellas, Luxembourg, Polen, Slovakia og Tyrkia.

9,2 prosent av befolkningen i Sør-Korea har bredbåndsoppkobling. For Canada og USA er tallene henholdsvis 3,91 og 2,25. Norge har en utbredelse på 0,43 prosent. For det beste av de nordiske landene, Sverige, er tallet 1,21, ifølge rapporten over de 30 medlemslandene i OECD.

De 4,3 millioner bredbåndsoppkoblingene i Sør-Korea er et resultat av hard konkurranse mellom kabel- og telefonlinjeselskaper, sa kommunikasjonsanalytiker i OECD, Sam Paltridge, tidligere i måneden.OECDs undersøkelse gir de første troverdige tallene i forbindelse med bredbåndstilgang, skriver Reuters.

Tallene samles fra operatører, regjeringer og industrisammenslutninger. Oversikten tar for seg antall bredbåndsoppkoblinger med kabelmodem, ADSL og andre oppkoblinger gjennom telefonkabelen. (Origo)