Den nye mobiltelefonen 9210i Communicator var en av fem mobilnyheter som Nokia presenterte på Europas viktigste datamesse, CeBIT i Hanover, mandag. Mobilen er en kombinasjon av telefon og håndholdt datamaskin.

Tidligere har Nokia brukt nettleseren Explorer fra Microsoft, men med valget av Opera har det norske selskapet fått et gjennombrudd. For første gang har Opera Software fått sin nettleser inn på en mobiltelefon.

Referanse

— Det er kjempeflott å være med på flaggskipet til Nokia. Dette er en viktig referanse for oss, sier økonomidirektør i Opera Software, Christian Jebsen, til NTB.

Hva gjennombruddet vil bety økonomisk for selskapet er for tidlig å si. Det vil avhenge av salget av den nye telefonen. Opera får betalt for hver enhet som blir solgt.

Gjennombruddet i Nokia kommer som et resultat av en avtale med selskapet Symbian. Eierne av Symbian er Nokia, Ericsson, Motorola, Panasonic og Psion.

Som på vanlig pc

Hvis Opera blir en suksess i Nokia, kan den norske nettleseren fort bli foretrukket også i nye telefonmodeller fra de andre mobilprodusentene.

Operas nettleser er den første nettleseren for mobiltelefon som har de samme egenskapene som nettlesere for stasjonære PC.

(NTB)

NETTMOBIL: Nokia 9210i Communicator er er den finske mobilgigantens nye flaggskip. (Foto: Nokia.com)