Bedriften har til hensikt å redusere kostnadene med 1 milliard euro (nærmere 8 milliarder kroner) innen 2013, skriver selskapet i en pressemelding onsdag formiddag.

Nokia forteller i dag at 3000 stillinger vil bli overført til konsulentfirmaet Accenture innen slutten av året. 4000 ansatte vil miste jobbene sine innen slutten av 2012. De fleste av disse jobbene finnes i Danmark, Finland og Storbritannia, skriver Aftenposten.no.

Flere land rammes

1400 ansatte i Finland og 1200 i Danmark vil bli oppsagt.

Også ansatte i Kina, India og USA blir sagt opp eller outsourcet.

Nokia forteller at alle ansatte som blir berørt vil bli lønnet av Nokia ut 2011.

— I Nokia har vi oppnådd en klarhet om veien vår fremover. Vi skal fokusere på smartprodukter, mobiltelefoner og fremtidige forstyrrelser, sier konsernsjef Stephen Elop.

I februar varslet Nokia at det nye partnerskapet med Microsoft ville innebære store nedskjæringer.

De to selskapene inngikk partnerskap for sammen å utvikle «markedsledende mobile produkter og tjenester».

Elop sier i dag at den nye strategien dessverre vil medføre kutt i antall ansatte.

— Dette er en vanskelig virkelighet og vi jobber tett med våre ansatte og partnere for å finne langsiktige nye karrieremuligheter for de talentfulle menneskene i Nokia, sier han.

Nokia har tapt i markedet

Nokia har tapt store markedsandeler de siste årene, mens Apple og Google har overtatt som ledende mobilprodusenter med sine smarttelefoner.

Da nyheten kom, fortalte Nokia at de hadde vært i samtaler med blant annet den finske regjeringen for å diskutere hvordan det ville påvirke landets sysselsetting og økonomi.

Danmark blir også hard rammet av de finske kuttene.

Nokia legger ned hele utviklingsavdelingen i København, som i dag sysselsetter rundt tusen ingeniører og utviklere.

Selskapet sier de har igangsatt en rekke programmer for å ivareta de ansatte som nå mister jobben. Disse vil bli gjennomført lokalt på de stedene som blir berørt.

— Vi tilbyr de som mister jobben en rekke muligheter, fra individuell støtte til å få ny jobb eller til å videreutdanne seg, til investeringer i innovative prosjekter og samarbeid med våre partnere for å skape nye muligheter, sier Elop.

Forhandlingene om oppsigelsene ventes å være ferdige til sommeren.