EUs utøvende myndighet, EU-kommisjonen, planlegger nye tiltak for personvern og bekjempelse av kriminalitet mot nettbrukerne. Planene for nye regler i bekjempelsen av nettkriminalitet strider imidlertid mot unionens eksisterende reguleringer for personvern, sier en av grunnleggerne av dagens internett, Vint Cerf. Kommentarene kommer mindre enn en uke før en omfattende uttalelse om nettverkssikkerhet fra EU-kommisjonen.

EU-regjeringene har gitt internett topp prioritet. Europa skal etter planen være det mest fremskredne kunnskapssamfunnet i verden innen 2010. Noen land har derfor tatt skritt i retning av at nettoperatører må lagre data som kan være viktige i etterforskningsøyemed. Cerf mener imidlertid at lagring av selv en liten mengde av dataene som flyter på nett er for vrient og kostbart.

— Vi bør kun lagre data som er nødvendige for å sende regninger, sier han. Nåværende EU-lover forbyr lagring av data som flyter på nettet utover dette.

Cerf var med i utviklingen av internett på 70-tallet kort tid etter at han gikk ut fra Stanford University. Han er nå visepresident i det amerikanske telekomselskapet WorldCom.(Origo)