For to måneder siden betalte VG 24 millioner kroner i forlik til Dagbladet, etter at sistnevnte avis hevdet at Nettby var bygget på deres kildekode.

I kveld annonserer Nettby at nettsamfunnet legges ned ved nyttår.

— Vurdert i høst

  • Vi har kikket på muligheten for nedleggelse gjennom hele høsten, sier direktør Jo Christian Oterhals i VG Nett til bt.no.

Men han sier at Nettby ikke var vurdert nedlagt før forliket med Dagbladet.

— De to tingene må sees hver for seg. Nedleggelsen handler om driftssituasjonen i selskapet.

- Kunne dere unngått forlik hvis dere hadde lagt ned Nettby tidligere?

— Det er vanskelig å si. Det vil bare bli spekulasjoner, sier Oterhals.

Populært

Tjenesten hadde på det høyeste over 350.000 daglige brukere og over 800.000 registerte profiler.

Over 70 % av norske tenåringer har opprettet en profil på tjenesten, ifølge Nettby.

I perioder hadde Nettby over 300 millioner ukentlige sidevisninger – mer enn de ti største norske nettstedene til sammen.

«Det siste halvannet året har Nettby (...) hatt en kontinuerlig nedgang i trafikken. For å snu utviklingen har det blitt implementert en lang rekke tiltak, inkludert en komplett redesign. Den negative tendensen har imidlertid ikke vært mulig å snu, og det er ikke utsikter til at det vil endre seg. Dette er ikke et særnorsk fenomen, men også i f.eks Danmark, Sverige og Frankrike har de nasjonale nettsamfunnene opplevd sterk tilbakegang. Vinneren er Facebook», skriver Nettby på sine sider i kveld.

Verdig avslutning

— Vi har lært svært mye. Men vi ville heller gi Nettby en verdig avslutning og avslutte mens leken er god, sier Oterhals.

Ifølge Oterhals legger VG ned Nettby før de taper penger på nettsamfunnet.

— Personlig ville jeg ikke prøvd på å starte opp et generelt nettcommunity igjen. Men det finnes nisjer det går an å prøve seg i, sier Oterhals.

Vil du savne Nettby? Si din mening!