Nettbuss vant i vest

Det blir Drammensselskapet Nettbuss som skal kjøre busser i Bergen Vest de kommende syv årene.

Selskapet fikk kontrakten i juni i år etter en anbudskonkurranse. To av tilbyderne klaget avgjørelsen inn for klagenemnden for offentlig anskaffelser. (KOFA). Nemnden konkluderte med at det forelå enkelte brudd på regelverket for offentlig anskaffelser.

Skyss har nå vurdert saken på nytt. Selskapet har tatt hensyn til vurderinga til KOFA, men har likevel kommet til den beslutning at Nettbuss har det mest fordelaktige tilbudet. Klagepunktene som var gjenstand for behandling i KOFA har ikkje hatt betydning for resultatet.

Ruteområdet omfattar Vest (Sotra/Øygarden/Askøy). Operatøren av ruteområde Vest skal benytte bussanleggene på Straume og på Haugland. Oppdraget utgjør til sammen 4 756 584 rutekilometer pr. år og er en av dei største rutepakkene i Hordaland. Nå som kontrakten for Vest (Sotra/Øygarden/Askøy) er tildelt, er busstransporten i hele fylket konkurranseutsatt.

Siste fra Økonomi

Kommunen slaktes for
manglende kontroll

Byrådsavdeling for finans i Bergen kommune blir slaktet for manglende internkontroll i ny rapport. Manglende møtereferater og uformelle kontrollrutiner har preget avdelingen.

Fare for buss-
streik mandag

Sjekk om du blir rammet.

Starta gassjobben
til elleve milliardar

Fabrikasjonsstart på Stord for utviding og oppgradering av Ormen Lange.

o Cermaqs styreleder går av

Bård Mikkelsen går av som styreleder i Cermaq.

Lunkent vann dreper lakselus

Bergensselskap med ny fremgangsmåte.

Telenor-sjefen tjente 14,8 millioner kroner

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas tjente 14,8 millioner kroner i fjor. Til sammen tjente konsernledelsen 72,3 millioner kroner.