• Dobbelt opp med ressurser, sier administrerende direktør.

I januar i år ble Nera solgt fra drammensbaserte Eltek og til israelske Ceragon. Ved overtakelsen hadde Nera Networks 300 ansatte ved kontoret i Bergen. «Miljøet i Bergen skal opprettholdes», var direktør Per Arne Henæs’ ord den gang. Nå, drøye to måneder etter, har flere titall ansatte sluttet.

— Vi har ikke sagt opp noen, men det har vært flere naturlige avganger i tillegg til at noen har fått tilbud om frivillige sluttpakker, sier Per Arne Henæs, administrerende direktør i Nera.

Mellom 15 og 20 personer har takket ja til sluttpakke, og mellom ti og 15 personer har enten valgt pensjon, tidligpensjon eller sluttet av andre årsaker. Disse fikk beskjeden tirsdag forrige uke.

- Dobbelt opp

Henæs beskriver årsaken til avgangene som «dobbelt opp med like ressurser». Nedbemanningen har berørt både utviklingsavdelingen, samt personer i administrasjonen og i avdelingen for salgsstøtte.

— Det blir ofte slik når man slår sammen to bedrifter, sier han.

Han beskriver nedbemanningen som helt udramatisk, og sier at Nera har jobbet aktivt for å hjelpe de som har sluttet, videre i arbeidslivet.

— Slikt er alltid trist for dem som blir truffet, men vi har blant annet hjulpet dem med CV-skriving og opprettet en dialog med Nav, sier Henæs.

Ettertraktede ansatte

I tillegg skal andre bedrifter i Bergen allerede ha meldt sin interesse for flere av de tidligere Nera-ansatte.

— Arbeidsmarkedet i Bergen er godt nå, og jeg regner med at noen av de som har sluttet, vil gå rett over i nye jobber, sier direktøren.

Tillitsvalgt for Tekna, Arne Morten Faannessen, bekrefter at nedbemanningen går etter boken.

— Vi har ikke funnet noe å sette fingeren på i prosessen, sier han.

Neras virksomhetsområde er produksjon av komponenter basert på trådløs teknologi, som for eksempel radiolinjeutstyr. Henæs mener at miljøet i Bergen fortsatt er opprettholdt, til tross for nedbemanningen.

- Fortsatt over 200

  • Vi er fortsatt over 200 stykker her. Vi skal opprettholde spisskompetansen på de avanserte løsningene vi utvikler, sier han.

Han synes også selve selskapet har kommet positivt ut av oppkjøpet til Ceragon.

— I denne prosessen har vi også fått konsernansvaret for de tekniske løsningene og for gjennomføringen av prosjektene på global basis, sier han.