— Vi har kontroll. Viruset hadde potensial til å bli en ny "I-LOVE-YOU", men fordi vi og andre hadde vaksinen klar spredde det seg ikke så raskt som fryktet, sier virusjegeren Vincent Gullotto hos Network Associates til ZDnet.com.

Viruset, som utga seg for å være et bilde av den 19 år gamle tennis-pinupen Anna Kournikova, spredde seg i en epost med tittelen "Here you have, ;o)". Teksten i eposten er "Hi: Check this!" og vedlegget heter "AnnaKournikova.jpg.vbs".

Kournikova, som ennå har til gode å vinne en større tennisturnering, har en stor fanskare på nettet, og bilder av henne florerer på nettsteder verden over.

Rapportene mandag morgen tydet på at viruset spredte seg med rekordfart. I de første fem timene etter at den britiske epost-tjenesten MessageLabs merket viruset, ble omtrent 2.900 kopier sendt fra mer enn 290 forskjellige nettadresser.

— Sammenliknet med "I-LOVE-YOU" sprer det seg dobbelt så raskt, sa Alex Shipp ved MessageLabs mandag morgen.

Viruset benytter samme taktikk som fjorårets virus-versting "I-LOVE-YOU". Dersom du klikker på vedlegget, sender viruset kopier av seg selv til alle adressene i din Microsoft Outlook-adressebok. Den raske spredningen av enorme mengder epost kan på denne måten kvele epost-servere og lage kork i datanettverkene.

Ifølge ZDnet.com er de forskjellige variantene av Kournikova-viruset antakelig laget av et pek-og-klikk virusprogram kjent som Vbs Worms Generator. Mye tyder på at viruset stammer fra den argentinske virus-undergrunnen, hevder eksperter nyhetstjenesten har vært i kontakt med.(Origo)