I en e-post som tilsynelatende er sendt fra «skatterefusjon2013@altinn.no», får mange nordmenn vite at de kan vente seg nesten 7000 kroner tilbake på skatten.

— Kreativiteten for å prøve å lure folk er tydeligvis på topp, sier Tore Knudsen som fikk e-posten mandag formiddag.

Den usedvanlige hyggelige beskjeden har også tikket inn på flere av tipsadressene til BT.

— Det er fort gjort å bli begeistret, hive rundt seg og svare. Når vi ser hvor lett folk blir lurt, er det fornuftig å advare, sier Knudsen.

Relativt godt norsk

Svindlerne har lagt inn en falsk adresse, slik at det virker som avsender er Skatteetaten.

E-posten er et såkalt phishing-forsøk for å lure til seg kredittkortinformasjon (se faktaboks). Det kan de bare gjøre hvis du trykke på lenken i e-posten.

Meldingen er tross et par skrivefeil skrevet på relativt godt norsk:

Skatterefusjon for året 2013.

Etter siste årlige beregning av din økonomiske aktivitet har vi fastslått at du er berettiget til å motta en skatterefusjon på: 6874,44 NOK

Vennligst send skatterefusjonsforespørselen din og gi oss 1-3 dager til å behandle den. En tilbakebetaling kan bli forsinket av en rekke årsaker. For eksempel ved å sende ugyldige poster eller søke etter fristen.

* For å få tilgang til skjemaet for din skatterefusjon, kan du klikke her. Fyll ut skjemaet innen 09-04-2014. Den raskeste og enkleste måten å få tilbakebetalingen er ved direkte innskudd på din kredittkortet.

500 tips på tre timer

— Vi er dessverre blitt brukt gjentatteganger. Det er litt ulikt hvor gode oversettelse, sier senior kommunikasjonsrådgiver Anette Bjerke i Skatteetaten.

Etaten fikk rundt 500 tips om de falske e-postene i løpet av tre timer mandag.

— Det er tydelig at dette er sendt i stort omfang, sier sikkerhetssjef Svein Mobakken i Skatteetaten.

— Detteer andre gang på en uke at det blir sendt ut falsk e-post i vårt navn. Vi følger nøye med, og arbeider gjennom nettleverandørenefor å få lukket de kanalene som brukes i svindelforsøket, sier Mobakken.

I en artikkel på Skatteetaten.no er anbefalingen å slette e-posten.

Adressen det sendes fra eksisterer ikke i Skatteetatens systemer, og systemene skal ikke ha blitt hacket, heter det i meldingen.

I likhet med for eksempel banker vil Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post.

Hvis du har gitt slike opplysninger, må du sperre kort og konti snarest mulig.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post