Brukerne av den notoriske mp3-tjenesten lastet ned 1,6 milliarder sanger i april. Til sammenlikning var de samme tallene for mars og februar henholdsvis 2,49 og 2,8 milliarder, sier Matt Bailey i analysebyrået Webnoize til Wall Street Journal. Tallene indikerer en nedgang på 41 prosent siden utrenskningen av sanger beskyttet av opphavsrettigheter startet. I februar var det i gjennomsnitt pålogget 1,6 millioner brukere til enhver tid på tjenesten. Det samme tallet for april var like over millionen, hevder han.

Analysefirmaet Jupiter Media Metrix (JMM) opererer med andre tall. Trafikken har sunket med omlag 20 prosent siden Napster startet arbeidet med å oppfylle 9th Circuit Court of Appeals krav om å fjerne materiale beskyttet av opphavsrettigheter, hevdet JMM i slutten forrige uke. Napster figurerer fortsatt som en av de mest populære sidene på nett, tross trafikknedgangen, hevder JMM.

Rapportene om nedgang i trafikken beviser ikke at Napster oppfyller rettens kjennelse, sier organisasjonen som saksøkte fildelingstjenesten, Recording Industry Association of America (RIAA).(Origo)