Som en av utfordrerne til kebab og baconpølser, ble nattmaten til Søstrene Hagelin godt mottatt da de flyttet inn i nye lokaler ved Fløibanen i fjor.

- ET TØFT ÅR: Det er veldig trist å måtte legge ned. Det har vært et tøft år. Det er ikke noe annet å si enn det, sier Anton Børre Engen.
Per Lindberg

Nå er de imidlertid slutt. Haschtagbergen AS, franschiseselskapet som står bak salget av Hagelin-produkter ved Fløibanen i Bergen, er konkurs.

— Det er forferdelig synd. Vi er blitt veldig godt mottatt og det har vært fantastisk å være der. Men utgiftene ble større enn inntektene, og det er det vi har gått konkurs på, sier Anton Børre Engen.

Skylder lønn til seg selv

Han eier selskapet og har jobbet fulltid med å servere fiskekaker, fiskeboller og fiskesuppe vis a vis McDonald's ved Bryggesporden.

Les også:

Personalkostnadene har spesielt tæret på driften. Selskapet har hatt 11 personer ansatt.

— Det er bemanningskrevende arbeid. Dessuten er det stor forskjell på aktiviteten gjennom året. Om vinteren er det veldig lite folk i området, mens det om sommeren er helt motsatt, sier Engen.

— Det er kun jeg som har utestående lønn, legger han til.

Utestående i Lofoten

I fjor gikk selskapet med et underskudd på litt over 980.000 kroner. Aksjekapitalen gikk tapt samme år. Selv om eieren spyttet inn en halv million kroner, klarte de ikke å gjøre driften lønnsom.

Engen anslår at de totalt sett skylder rundt én million kroner til diverse kreditorer. Leverandøren i Lofoten står for en god del av dette.

Bostyrer Jan H. Rasmussen har ikke fått tid til å sette seg inn i saken ennå.

— Jeg har ingen detaljer pr. i dag, sier han.

NATTMAT: I vinter laget BT-fotograf Eirik Brekke fotoreportasje fra en fuktig kveld fra Søstrene Hagelins nattmatstilbud. «Fiskekaker. Festen er slutt. Nattmaten er sikret», skrev han den gang.
Eirik Brekke

Tror på konseptet

Gründeren forteller at de nå forsøker å få noen til å drive konseptet videre.

— Med strammere bemanning er det absolutt liv laga, sier Engen.

Søstrene Hagelins avdeling i Strandgaten holder frem som før. Også der er Engen inne, hvor han eier en tredjedel av selskapet.

Han utelukker ikke at han selv kan være å finne bak en fiskehandlerdisk nattestid igjen.

— Vi fikk veldig god mottakelse, mye skryt og har hatt det veldig kjekt. Jeg har fortsatt tro på konseptet med rimelig take-away basert på fisk, sier Engen.

Kommer du til å savne Søstrene Hagelins avdeling? Diskuter i kommentarfeltet under!