Trafikken på fildelingstjenesten Napster falt nesten 36 prosent i løpet av april, ifølge en rapport fra analysefirmaet Webnoize. Napster har sett sine beste dager, mente sjef for Recording Industry Association of America (RIAA), Hilary Rosen. Nå slår fildelingstjenesten tilbake.

— Det mest slående ved rapporten fra Webnoize er antallet brukere som fortsatt er lojale mot tjenesten.

I gjennomsnitt er det til enhver tid én million oppkoblede brukere, sier Napster-sjef Hank Barry.Napsters brukere er dessuten plateindustriens beste kunder. Fildelingstjenesten har foretatt en undersøkelse som sier at 40 prosent av brukerne sier de har handlet mer enn 10 CDer i løpet av de siste 6 månedene, ifølge Barry.

Brukerne av den notoriske mp3-tjenesten lastet ned 1,6 milliarder sanger i april. Til sammenlikning var de samme tallene for mars og februar henholdsvis 2,49 og 2,8 milliarder, ifølge Webnoize. Til tross for minskende trafikk er Napster fortsatt en av de mest besøkte tjenestene på nettet, uttalte analysefirmaet Jupiter Media Metrix i slutten av forrige uke.

Etter søksmål fra RIAA må Napster etterkomme krav om å fjerne materiale beskyttet av opphavsrettigheter. Dommen trådte i kraft femte mars.(Origo)