En måned etter Napster startet blokkeringen av sanger beskyttet av opphavsrettigheter er det tid for å vurdere innsatsen. Napster gjør ikke nok for å filtrere bort sanger som er beskyttet av opphavsrettigheter, mener Recording Industry Association of America (RIAA). Napster svarer med at filoversiktene som plateselskapene sender er unøyaktige, og at de ikke er i tråd med rettens krav. Fildelingstjenesten må blokkere filer innen tre dager når de mottar lister fra plateselskapene. Imens benytter millioner av brukere tjenesten.

Tirsdagens rettsmøte kan også føre til en opptrapping av saken mot Napster. Uavhengige musikere og plateselskaper ønsker at mange individuelle søksmål skal føres som en felles sak. Det vil i tilfelle føre til at flere saksøkere vil tegne seg på listen.

I forrige uke var 311.000 sanger blokkert fra Napster, hevder fildelingstjenesten selv. Nær sagt all musikken som Napster har fått beskjed om å fjerne er fortsatt tilgjengelig, sier RIAA-sjef Hilary Rosen ifølge CNET News.

I en høring i det amerikanske senatet i forrige uke fikk plateindustrien kritikk for sommel med å skrive kontrakter om online-distribusjon av musikk. Komiteen sa også at Napsters fildelingstjeneste fortsatt bryter mot lovene om opphavsrettigheter.

Antallet nedlastinger via Napster nådde 593 millioner i den siste uken av mars, 25 prosent flere enn uken før. Trafikken på fildelingstjenesten nådde 2,79 milliarder nedlastede sanger i februar. I mars gikk den ned til 2,49 milliarder, ifølge trafikkovervåkingsfirmaet Webnoize.

— Brukerne hopper bukk over filteret, sa analytiker i Webnoize, Matt Bailey.(Origo)