Antallet mp3-filer hos Napster har gått ned med 60 prosent etter omfattende utlukingstiltak, hevder analyseselskapet Webnoize. Den gjennomsnittlige Napsterbrukeren tilbød 172 filer før utrenskingen startet. Etter filtreringen ligger antallet på 71, hevder selskapet. Nedgangen er på 59 prosent.

— Napster jobber seriøst med utlukingen av filer for å vise plateindustrien at de kan kontrollere nettverket, hevder analytikeren Matt Bailey ovenfor Reuters.

Napster har ingen umiddelbar kommentar til nedgangen. Tjenesten hevdet onsdag å ha fjernet 60.000 sanger.

Retten beordret Napster til å fjerne 135.000 rettighetsbeskyttede låter innen utgangen av tirsdag denne uken, etter at en midlertidig kjennelse gikk i favør av de amerikanske plateselskapene.

Plateselskap-organisasjonen RIAA leverte listen til Napster forrige fredag, noe som gav nettselskapet tre virkedager på å fjerne materialet.

For å makte å imøtekomme rettens krav benytter Napster et filutrenskingsverktøy basert på den populære musikkdatabasen CDDB. Databasen, som brukes som oppslagsverk av de fleste nett-tilknyttede MP3-spillere, inneholder informasjon om flere millioner låttitler og artister.(Origo)