Prislappen kommer fra høyeste hold hos Napsters viktigste samarbeidspartner, Bertelsmanns konsernsjef Thomas Middelhoff. Prisen når selskapet åpner kassaapparatene fra sommeren av blir 4,95 dollar, anslo Middelhoff på verdenskonferansen om politikk og økonomi i Davos, ifølge Dagens Industri.

70 prosent av dagens Napster-brukere er villig til å betale for fortsatt tilgang til tjenestens enorme musikklagre, viser undersøkelser Middelhoff viser til. Napster har 57 millioner brukere som hittil har lastet ned drøyt to milliarder låter.

Tror på enormt marked Napster har store forhåpninger om markedet og hevder det finnes 200 millioner multimedia-PCer verden rundt med muligheter til å avspille musikk i MP3-formatet.

Gjennomsnittet har kanskje 30 CDer hjemme, men for 1.300 kroner kan man kjøpe maskinvare som lagrer 614 CDer, hevdet Napster-sjef Hank Barry ovenfor BBC Online i forrige uke.

Søksmål Napster har på rekordtid koblet sammen musikkelskere fra hele verden og gitt dem mulighet til å dele musikk med hverandre. En sjokkskadet musikkindustri saksøkte høsten 1999 selskapet med en klar intensjon om å få selskapet stengt en gang for alle.

Mediegiganten Bertelsmann brøt i fjor høst ut av industri-konstellasjonen og bestemte seg i høst for å samarbeide med Napster. Siden den gang har Bertelsmann og Napster gått omfattende runder for å gjøre tjenesten stueren.(Origo)