Fildelingstjenesten Napster påstår at flere hundre tusen unøyaktige filnavn er kommet fra plateindustrien. Den angivelige slurvingen gjør opprydningen på gratistjenesten vanskelig. Plateselskapene krever også fjerning av sanger som de ikke eier rettighetene til, hevder Napster.

— Det er mulig at noen unøyaktige filnavn er levert til Napster, men dette er hovedsaklig et forsøk på å kjøpe seg mer tid, hevder bransjesammenslutningen Recording Industry Association of America (RIAA) ifølge Wired News.

228.500 filer er fjernet fra tjenestens søkeindeks, ifølge en rapport fra Napster til dommer Marilyn Hall Patel på onsdag. Antall mp3-filer hos Napster gikk ned med 60 prosent etter et omfattende utlukingstiltak, hevdet analyseselskapet Webnoize i forrige uke.

— Napster jobber seriøst med utlukingen av filer for å vise plateindustrien at de kan kontrollere nettverket, hevdet analytikeren Matt Bailey ovenfor Reuters.

Nettselskapet har tre dagers fjerningsfrist når de mottar lister fra plateselskapene.

Napster benytter et filutrenskingsverktøy basert på den populære musikkdatabasen CDDB. Databasen, som brukes som oppslagsverk av de fleste nett-tilknyttede MP3-spillere, inneholder informasjon om flere millioner låttitler og artister.(Origo)