En høring i en senatskomité skal behandle opphavsrettigheter på internett tirsdag. Tilhengere og motstandere av fildelingstjenesten Napster flokker til Washington, melder Reuters. I forbindelse med høringen arrangerer Napster en demonstrasjon og gratiskonsert i den amerikanske hovedstaden.

Blant artistene som kommer for å støtte fildelingstjenesten er tidligere Eagles-medlem, Don Henley og tidligere Public Enemy-medlem Chuck D. Syttitallsrockeren Ted Nugent står på den andre siden og skal sammen med EMI-sjef, Ken Berry, fortelle om hvorfor Napster bør stenges.

— Det er viktig at Napster-samfunnet gjør et inntrykk på lovgiverne. De samler seg for blant annet å diskutere musikk på internett, skrev Napster på sin nettside da arrangementet ble annonsert.

Høringen holdes i en senatskomité hvor den republikanske senatoren Orrin Hatch er formann. Han har vært en av de sterkeste kritikerne av plateselskapenes stahet i arbeidet mot musikkdistribusjon på nettet, skriver CNET News.

Napster-sjef, Hank Barry, sa på mandag at tjenesten er interessert i å vurdere et samarbeid med betalingstjenesten MusicNet som ble annonsert av samarbeidpartnerne AOL Time Warner, Bertelsmann og EMI Group på mandag.(Origo)