Napster har utviklet teknologi som kontrollerer overføringen av musikkfiler med opphavsrettigheter. Teknologien legger grunnlaget for en kommersiell abonnementstjeneste, mener nettselskapet. Det gjenstår å se om de store plateselskapene lar seg overbevise om at teknologien er anvendelig og sikker, skriver Financial Times.

Systemet muliggjør kopieringsrestriksjoner for overførte musikkfiler. Bertelsmann-avdelingen Digital World Services utvikler teknologien, ifølge Napster.

— Denne utviklingen understreker vår samarbeidsvilje overfor plateselskapene, sier selskapets sjef, Hank Barry.

Mediekonsernet Bertelsmann har trukket seg fra musikkindustriens fellessøksmål mot Napster, og i stedet innledet et samarbeid. Planen er å gjøre Napster om til en abonnementstjeneste. Bertelsmann sier at deres plateselskap, BMG, har vært i samtaler med flere store plateselskaper, men at de øvrige aktørene foreløpig sitter på gjerdet.

9th U.S. Circuit Court of Appeals besluttet forrige mandag å opprettholde Patels dom fra juli i fjor. Napster må ifølge dommen sjekke at filutvekslingen som foregår på tjenesten ikke bryter med åndsverksloven. Retten som dømte Napster er den samme som forbød videokassetter i 1981. Amerikansk høyesterett opphevet senere dette forbudet.(Origo)