Napster Inc. må fjerne 135.000 rettighetsbeskyttede låter fra musikkarkivet på www.napster.com innen utgangen av tirsdag denne uken, etter at en midlertidig kjennelse gikk i favør av de amerikanske plateselskapene som er representert ved sammenslutningen RIAA. Sammenslutningen leverte en liste til Napster fredag, noe som gir nettselskapet tre virkedager på å fjerne materialet.

Napster-president Hank Barry opplyser at selskapet diskuterer en løsning med Gracenote, selskapet bak musikkarkivet CDDB. Kilder forteller Wall Street Journal at forhandlingene er nær overstått.

CDDB-databasen består av flere millioner låttitler som PC-brukere har tastet inn etter hvert som de brenner sine egne låter i mp3-format. Arkivet er åpnet for alle, slik at de som oppsøker arkivet etter at titler er lagt inn kan hente dem ned og døpe om mp3-filer automatisk.

Napster sliter med flere variasjoner over samme låttittel, noe som gjør det vanskelig å fjerne alle filene. Brukerne har i blant døpt filene med feilstavelser, andre ganger med "2" i stedet for "to" eller "two" osv.

Gracenote skal etter planen lisensiere ut databasen og teknologien til Napster, som dermed sitter på et bedre verktøy når plateselskapene sender sine lister.Det er uklart hva Gracenote krever for informasjonen og når Napster tar verktøyet i bruk.(Origo)