Napster-sjef Hank Barry bekrefter at tjenesten i løpet av sommeren vil bli forbeholdt betalende brukere. Selskapet forhandler for tiden med plateselskapene Bertelsmann, Edel og TVT om en betaltjeneste. Detaljer om hvor mye tjenesten skal koste er foreløpig ikke avklart, hevder Hank Barry.

Inntektene fra tjenesten skal blant annet gå til musikerne som gjør sin musikk tilgjengelig. Bertelsmann har tidligere signalisert at en betal-tjeneste kan starte allerede i juni 2001. Mediegiganten ønsker å få flere av musikkselskapene til å samarbeide om tjenesten. Ideelt sett må vi ha støtte fra alle de store plateselskapene, hevder Andreas Schmidt, leder for Bertelsmanns ehandelsavdeling, ovenfor Reuters.

Tror på enormt marked Napster har store forhåpninger om markedet og hevder det finnes 200 millioner multimedia-PCer verden rundt med muligheter til å avspille musikk i MP3-formatet.

Gjennomsnittet har kanskje 30 CDer hjemme, men for 1.300 kroner kan man kjøpe maskinvare som lagrer 614 CDer, hevder Barry ovenfor BBC Online.

Søksmål Napster har på rekordtid koblet sammen musikkelskere fra hele verden og gitt dem mulighet til å dele musikk med hverandre. En sjokkskadet musikkindustri saksøkte i høsten 1999 selskapet med en klar intensjon om å få selskapet stengt en gang for alle.

Mediegiganten Bertelsmann brøt i fjor høst ut av industri-konstellasjonen og bestemte seg i høst for å samarbeide med Napster. Siden den gang har Bertelsmann og Napster gått omfattende runder for å gjøre tjenesten stueren.(Origo)