For halvannet år siden la millionær og tidligere skipsreder Torunn Økland ut Bergens dyreste hus for salg fordi hun ikke lenger orket været.

— Det er bare å se ut vinduet. Jeg orker ikke dette regnet lenger. Defor selger vi huset og flytter til Frankrike, sa Økland til BT i november 2012.

Forsøkte å selge

Murvillaen i Skipanesvegen på Milde er 567 kvadratmeter stor og har hele ti balkonger. Totalt er hele sjøeiendommen på 2348 kvadratmeter med innredet badehus, svømmebasseng og egen marina.

Prisen har vært hemmelig, men megleren har tidligere sagt at det er umulig å bygge noe tilsvarende i dag for under 80 millioner.

Men det har vært vanskelig å få noen til å kjøpe luksusboligen. Så vanskelig at Økland i stedet har gjort eiendommen om til et lite luksushotell.

— Akkurat nå er det mye armer og bein for å få alt ferdig i tide. Vi fornyer det meste, og er snart ferdig med en full oppussing innvendig, sier Økland til BT.

I går skrev hun på Facebook at åpningsdatoen er klar: «Villa Charlotte B&B Luxury Hotel åpner 21. mai 2014, klar til Festspillene og Nattjazz!»

2000 kroner natten

Hotellet får seks rom til 2000 kroner per døgn. Samtlige rom har tilgang til egen balkong. Det er også mulig å leie et møterom.

— Det er en flott eiendom, som passer godt til dette formålet. Den har en ideell plassering ved sjøen, i tillegg til basseng, båtkai og flotte frokostterrasser, sier Økland.

Hun tror det nye hotellet kan passe godt for forretningsfolk.

— Jeg tror de kan finne stedet attraktivt. Men målgruppen er jo alle som har lyst på en fin opplevelse ved sjøfronten i Fanafjorden.

LEI AV VÆRET: Skipsreder og mangemillionær Torunn Økland ville selge huset fordi hun ikke lenger orket været på Vestlandet., men fant ingen kjøpere. Da ble løsningen å bygge om huset til et lite hotell. Her er hun da huset først ble oppført i 2000. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ

Hun har selv bodd i huset til nå, og planlegger å fortsette med det.

— Men hvis det er fullt, er det fullt. Da må jeg ut, sier hun.

Ingen flytting

Planen om å flytte til Frankrike er lagt på is.

— Det går an å rømme fra været uten å flytte permanent. Så jeg kommer nok til å være en del i Frankrike på vinteren, sier Økland, som også sier hun har skrinlagt forsøkene på å selge huset.

— Hvis noen vil kjøpe nå, må de ha mye i lommeboken. Grunnen til at jeg ønsket å selge var blant annet at barna mine er voksne og flytter ut. Jeg er vant til å ha mange ungdommer ut og inn av dørene, og nå blir det fryktelig stille. Det er derfor jeg gjør dette, for å få litt mer liv og røre.

Den tidligere skipsrederen kan dermed føye tittelen hotelldirektør til på visittkortet.

— Det blir mer enn én arbeidsplass her, antakelig to eller tre. Selv kan jeg lede det hele, sier hun.

Huset ble bygget i 2000. Det kostet 38 millioner, og i perioder var over 20 håndverkere engasjert på bygget. Den siste tiden har huset gjennomgått «mfattende ombygging og oppgradering for å bli hotell.

OVER 2000 KVADRAT: Eiendommen ved sjøen på Milde er 2348 kvadratmeter stor, med innredet badehus, svømmebasseng og egen marina. Murvillaen har ti (!) balkonger. Torunn Økland har fått nok av bergensværet og la ut eiendommen for salg i 2012. ARKIVFOTO: BJØRN TORE ØKLAND
SEKS ROM: Hotellet får seks rom til 2000 kroner per døgn. Samtlige rom har tilgang til egen balkong. Det er også mulig å leie et møterom.
FOTOGRAF BJØRN TORE ØKLAND