— Dette er et vendepunkt for «Dronningen» og oss. Nå kan vi fortsette å betale ned gjeld, samtidig som det gir oss forhåpninger om fremtidige inntektsmuligheter knyttet til båten, sier Kurt Oddekalv, leder i Norges Miljøvernforbund.

Han opplyser at jobben har en verdi på 2,5 millioner kroner.

Klassifisering av skip

Det er i forbindelse med klassifisering av et skip for et offshoreselskap «Miljødronningen» er hyret inn som overnattingssted for 20 arbeidere i Kristiansund. Om bord skal det også være tre personer fra Miljøvernforbundet, som skal stå for bevertning og være mannskap om bord.

Ifølge Oddekalv er det første gang et slikt uteleieforhold er kommet i stand.

— «Miljødronningen» har vært på kortere oppdrag for flere aktører, blant annet Statoil og Kystverket, men har aldri fungert som hotellbåt over så lang tid.

Har 21 millioner i gjeld

- Hvor mange overnattingsplasser er det om bord?

— Her er plass til 22 gjester pluss mannskap.

- Hvor lenge varer oppdraget i Kristiansund?

— Avtalen er på 40 døgn.

- Hvor stor gjeld er det knyttet til båten i dag?

— «Dronningen» har en gjeld på 21 millioner kroner. Den var oppe i 27 millioner, så vi klarer sakte, men sikkert å redusere den.

- Kan sove godt om natten

Miljøkrigeren, som nå blir hotellkonge for en stund, er fornøyd med å hanke inn 2,5 millioner i inntekter ved kai i Kristiansund.

— Det betyr langt på vei at jeg i 2013 kan sove godt om natten. Vi har fått mye pepper for satsingen med «Dronningen», at vi har vært stormannsgale og alt mulig annet, men jeg tror vi skal klare å motbevise alle spådommer.

«Miljødronningen» har nettopp vært gjennom en fem års klassifisering.

— Det forteller mye at alle sponsorene som sto bak finansieringen av båten på nytt har vært med på å betale for klassifiseringen.

Positivt driftsresultat

«Miljødronningen» er 35 meter lang og har en marsjfart på 14 knop. Prislappen for å bygge og utruste den for fem år siden var rundt 50 millioner kroner.

2011-regnskapet for Norges Miljøvernforbund er klart først i disse dager og viser et driftsresultat på vel 700.000 kroner, mot minus 8000 året før.

Posten kontingenter og gaver økte med tre millioner kroner, til 9,3 millioner.

— Jeg tror at oppdraget vi nå har fått i Kristiansund kan gi oss mer å spille på - både når det gjelder økt inntjening og redusert gjeld i fremtiden, sier Kurt Oddekalv.

SNUPUNKT: - Dette er et vendepunkt for "Dronningen" og oss.
eirik brekke