Med på laget får han bergensadvokaten Per Magne Kristiansen og advokatfullmektig Linda Ellefsen Eide.

Er ofte i Bergen

— Linda har arbeidet med oss i Oslo i et år, og vi vil beholde henne. Hun har lyst å arbeide i hjembyen. Det er hovedgrunnen til at vi åpner eget kontor i Bergen. Dessuten blir Per Magne med. Jeg har arbeidet med ham i flere større saker, og vi kjenner hverandre godt, sier Elden.

— Jeg antar at det ikke går en uke uten at noen fra vårt Oslo-kontor er i Bergen. Mange ønsker hjelp fra oss, begrunner han videre.

- Vemodig å slutte

Per Magne Kristiansen og Linda Ellefsen Eide ser frem til å starte i nye lokaler på nyåret.

— Det blir spesielt å få være med på åpningen av firmaets første distriktskontor og godt å slippe å pendle mellom Bergen og Oslo. Jeg kan flytogavgangene fra Gardermoen utenat, sier Ellefsen Eide.

Hun er i starten av sin karriere, mens Per Magne Kristiansen har en årrekke bak seg som advokat i hjembyen. Han har arbeidet i Advokatfellesskapet siden slutten av 1980-tallet.

— Det blir vemodig å slutte her, og det har vært vanskelig å bestemme seg. Men dersom jeg skal gjøre noe nytt, er det på tide å gjøre det, sier Kristiansen.

Mer strømlinjeformet

— Jeg har arbeidet mye med John Christian Elden, han er en hyggelig og drivende dyktig advokat, fortsetter han.

Kristiansens rolle er ennå ikke avklart.

— Men det er helt sikkert at jeg begynner å arbeide der, så får vi se. Jeg har en solid portefølje etter mange år i faget. Det er ikke mangel på arbeid som gjør at jeg slår meg sammen med Elden. Jeg har alltid hatt nok å gjøre, men jeg ser vel for meg en mer strømlinjeformet hverdag når jeg kommer inn i et større firma, sier han.

Lånt kontorer

I første omgang blir det tre eller fire mennesker på kontoret. Ellefsen Eide har det siste året lånt kontor hos Kristiansen når hun har hatt behov for det.

— Akkurat som jeg har brukt kontorlokalene deres når jeg har vært i Oslo og har hatt behov for det, sier Kristiansen.

Han tror ikke at byens øvrige strafferettsadvokater kommer til å bli skremt når de hører om nyheten.

— Det er mange flinke folk her i byen og nok arbeid til alle, mener Kristiansen.