• Det er stor interesse, sier megler. Byggene i Bergen sentrum kan gå for 300 millioner.

Sparebanken Vest legger om to uker ut sine eiendommer i Kaigaten og Nedre Korskirkealmenning i Bergen for salg.

Lokalene blir ledige når banken med datterselskaper flytter til Jonsvollskvartalet, der byggingen så langt er før skjema. 800 ansatte blir med på lasset til det nye finanshuset, etter planen i fjerde kvartal 2015.

Stor interesse

— Det er sjelden av det er salg på så store eiendommer i Bergen sentrum. Det er ganske stor interesse fordi det har gått rykter om salget, sier daglig leder Lars Morten Kyte i Kyte Næringsmegling.

Det er ganske stor interesse fordi det har gått rykter om salget Lars Morten Kyte i Kyte Næringsmegling

Selskapet der Sparebanken Vest er hovedeier har fått oppdraget. De sendte en forsmak på prospektet til utvalgte interessenter fredag.

Eiendomsmagasinet som omtalte saken først, mener at samlet salgspris kan bli opp mot 300 millioner kroner.

— Per i dag har vi ingen prisantydning. Det er mulig det kommer i prospektet, sier Kyte.

Risikerer riving

Til sammenlikning gikk BT-bygget for 350 millioner på slutten av fjoråret. Leieinntektene i Krinkelkroken er noe høyere enn i Sparebanken Vest-byggene.

Den årlige leien i Kaigaten er 14 millioner og ni millioner i Nedre Korskirkealmenning. En tomt bygg ved siden av banklokalet i Kaigaten kommer på toppen med antatt leieinntekt på cirka en million.

Samtidig er de gjenstående leiekontraktene er relativt korte og det kan påvirke prisen.

Et annet usikkerhetsmoment er Bybanen til Åsane. I et av Norconsults forslag til trasé i sentrum foreslår selskapet å rive bygningen til Sparebanken Vest for at ikke kurvaturen mellom Kaigaten og Peter Motzfeldts gate skal bli for krapp.

FLYTTER: Informasjonssjef Lars Ove Breivik i Sparebanken Vest er klar for salg - uansett hva som skjer med Bybanen.
SPAREBANKEN VEST

— Vi må forholde oss til at det vi skal flytte inn i Jonsvoll neste høst. Det er så mange nye varianter av Bybanen hver uke. Det er vanskelig å følge med. Men Bybanen er en X-faktor, sier informasjonssjef Lars Ove Breivik i Sparebanken Vest.Norconsult har anslått at det vil koste rundt 300 millioner kroner å innløse bygget.

Hotell?

Megler Lars Morten Kyte tror ikke Bybane-planene vil bli et stort hinder.

— Det finnes kjøpere som er såpass trygge på seg selv at de kanskje sier: Kommer Bybanen, så kommer den. Se hva som er skjedd i Fana. Bybanen har gitt relative fornuftige priser, sier megleren.

Eiendommen i Kaigaten består av to bygg i henholdsvis nummer 4 og 8. Samlet areal er på knappe 8000 kvadratmeter.

Bygget er regulert til næring, og Kyte tviler om at det kan være aktuelt å satse på boliger.

— Det er nærliggende å holde seg til næring. Det kan være hotell, butikk eller kontorer. Du har Rådhuset og Bybanen som naboer, og fin utsikt mot Lille Lungegårdsvannet. Det er også et bygg som er godt vedlikeholdt. Sparebanken Vest har vært flinke til å holde høy standard, sier Lars Morten Kyte.

I tillegg legges det ærverdige bygget i Nedre Korskirkealmenning, der eldste del ble oppført i 1760, ut. Arealet er på snaue 6000 kvm.

Lars Ove Breivik sier at begge eiendommene er i full drift inntil videre.

— Men vi må drive med oppussing og flytting. Det har vokst ut av sitt gode skinn, sier han.

OSER AV HISTORIE: Slik så det ut i Nedre Korskirkealmenning på 80-tallet. Eldste del er fra 1760, den nyeste ble oppført i 1994.
HELGE SUNDE (arkiv)