Google, Intel, Logitech, Sony, Best Buy, DISH Network og Adobe går nå sammen for å lansere det de har kalt Google TV. Det skriver Aftenposten.no.

På en konferanse i San Francisco i natt norsk tid presenterte de plattformen som skal «tilføre Internettets kraft til TV-en».

— I løpet av det siste tiåret har det skjedd store endringer som følge av Internettets utvikling, og med Google TV inntar Internett en ny arena ved å bli tilgjengelig på TV-en i stua, skriver Google i en pressemelding .

Ny eller gammel TV Kort forklart skal du kunne søke opp programmer som går på TV-kanaler eller ligger på YouTube eller andre nettsteder og få dem vist på TV-en hjemme.

Ifølge informasjonsvideoen til Google kan man enten kjøpe en ny spesiell TV eller du kan bruke den gamle TV-en din med en ny Google-boks som også har Blu-ray.

  • Google TV vil gi forbrukere tilgang til en verden av innhold fra en lang rekke tilbydere. I tillegg til innhold lagret lokalt kan man se innhold fra internett, mobilapplikasjoner, satellitt- og kabelleverandører, skriver Google.

Finner din serie Dermed kan du søke opp nyeste episode av din favorittserie. Enten den finnes på et nettsted eller på en kanal du vanligvis aldri ser på så vil den nå dukke opp.

Det du så har søkt opp kan du siden organisere som favoritter og lagre slik at TV-en blir tilpasset dine ønsker.

Selskapene bak TV-en planlegger også å få videochat integrert.

De første modellene vil bli tilgjengelig for markedet i USA høsten 2010. Europa vil få glede av nyvinningen i løpet av 2011.