I slutten av november fortalte bt.no om Remi Presttun som fikk hjullageret sitt ødelagt på Absolutt Selv Service Bilverksted i Møllendalsveien. På det tidspunktet var verkstedet ifølge Statens vegvesen ikke godkjent. Men nå er alt i orden.

— Nå kan vi utføre alle mekaniske tjenester og reparasjoner. Før kunne vi bare skifte dekk og olje, men nå kan vi reparere alle merkebiler, sier teknisk leder ved verkstedet, Samuel Berhane.

Godkjent verksted

Han er en av grunnene til at verkstedet har fått godkjenning av Statens vegvesen. Verkstedet tok selv kontakt med Arbeidstilsynet Vestlandet for å få dem på besøk.

— Det var en representant fra virksomheten som ba oss komme på tilsyn. Det ble gitt en rekke pålegg, men disse er nå oppfylt og vi har avsluttet saken, sier seniorinspektør ved Arbeidstilsynet Vestlandet, Bente Kristin Englund til bt.no i slutten av november.

Bilverksteder kan kun bli godkjent av Statens vegvesen under forutsetning av at Arbeidstilsynets krav oppfylles. Og nå er altså alt på plass og verkstedet har fått godkjent-beviset fra Statens vegvesen.

— Vi har innfridd alle kravene. Vi har fått på plass fagfolk som teknisk leder og har brukt masse penger på å kjøpe inn det verktøyet vi manglet, sier daglig leder ved verkstedet, Faroq Bagheri.

— Et kvalitetstegn

Kristian André Sæbø i Tilsynsseksjonen i Statens vegvesen bekrefter at bilverkstedet nå er godkjent.

— Det er et kvalitetstegn at de endelig har fått godkjenning. Det betyr at de nå kan reparere alle biler opp til 3500 kilo, sier Sæbø.

Han anbefaler alle som vil starte opp et bilverksted og gjøre grundige undersøkelser i forkant.

— Det er viktig at å sjekke hvilke krav som stilles til verkstedsdrift og hvilke myndigheter man må kontakte. Ingen er tjent ned å drive et ulovlig verksted.

Julegave til bergenserne

For å feire at verkstedet nå er blitt godkjent, vil de sette ned prisen i desember og januar.

— Vi ønsker å gi bergenserne er fin julepresang og vil ha lave priser på reparasjoner begge disse månedene, sier Berhane og legger til:

— Og vil selvfølgelig fortsette å tilby «gjør det selv verkstedet». Dette er jo det eneste verkstedet i Bergen som har denne tjenesten.

GODKJENT: Her er beviset for at verkstedet er godkjent av Statens vegvesen.
PRIVAT