— Det er gøy nå om dagen. Interessen er helt enorm, sier daglig leder og medgründer i det nyoppstartede bergenske mikrobryggeriet 7 fjell, Jens Eikeset til BT.

Finansavisen skrev lørdag at markedet har tatt veldig god imot mikrobryggeriet, til tross for at oppstart for bryggeriet i Bønes fortsatt ligger halvannen måned frem i tid.

Fått nok penger

På de to siste ukene har bedriften solgt 10.000 flasker, brygget på Lervig bryggeri i Stavanger. Nesten seksti utesteder over hele landet har kjøpt inn ølet.

— For et nyetablert bryggeri har det vel aldri skjedd før, så det er ganske formidabelt rett og slett, sier Eikeset.

Gjennom en emisjon, en utstedelse av nye aksjer i selskapet, har de nå dessuten fått inn 7,5 millioner kroner fra investorer. Dette er summen de trengte for å sette i gang bryggeridriften i Bergen.

Ikke overrasket

De nye investorene vil eie halvparten av det nye bergensbryggeriet.

— Vi kan ikke si hvem de nye aksjeeierne er helt ennå, men det er hovedsakelig lokale eiere fra utelivsbransjen og et næringsmiddelfirma, sier Eikeset.

Han er ikke så veldig overasket over den suksessfulle starten til selskapet.

— Bryggemesteren vår, Gahr Smith-Gahrsen, er en av grunnleggerne av det norske mikrobryggeri-revolusjonen og har et veldig stort navn allerede. Vi visste dessuten at det var et rom i markedet for håndsverksøl fra Bergen. Bergensere er jo et veldig patriotisk folkeslag, sier han.