Nesten ett år etter den internasjonale lanseringen av iPad er nettbrettet omsider på plass i norske butikker tirsdag.

På forhånd har eksperter og andre spekulert seg grønne på hva prisen for tavle-pc-en ville bli, med anslag fra mellom 4000 og 7000 kroner som de mest populære. Den billigste varianten i USA koster 399 dollar (2440 kroner med dagens kurs).

50.000 Tidlig tirsdag morgen er det mulig å bestille iPad i flere nettbutikker, blant annet hos Mac-forhandlerne Humac og Eplehuset, samt i Elkjøps nettbutikk. Prisen er 4099 kroner for den billigste utgaven, det vil si en 16 gigabytes iPad med kun trådløsnett, ikke 3G.

Vil du ha den kraftigste iPad-en, på 64 gigabyte og med både 3G og wi-fi, må du ut med 6599 kroner.

En del nordmenn har alt skaffet seg iPad fra utlandet. I begynnelsen av november la Finn.no frem trafikktall som antyder at 50.000 nordmenn allerede har skaffet seg produktet før det lanseres offisielt her i landet.

3G-abonnementene klare Telenor kunngjorde mandag at de tilbyr eget iPad-3G-abonnement. Kostnaden for et forbruk på 3 gigabyte data er 199 kroner i måneden, inkludert tilgang til trådløse soner, eller 0,75 gigabyte for 99 kroner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Via Twitter opplyser Netcom samme ettermiddag at de følger etter. Månedsprisen er 189 kroner for 4 gigabyte datatrafikk.

Network Norway lanserte sitt abonnement allerede på fredag. Der betaler du kun for det du bruker av datatrafikk, ifølge selskapet.