• Jeg burde selvsagt skjønt bedre, sier politimannen som sendte denne e-posten.

«Send dette videre til alle dine kontakter umiddelbart».

På tradisjonell kjedebrev-måte starter e-posten som advarer mot et nytt, ukjent virus som ødelegger hele datamaskinen din, «det verste virus som har blitt annonsert av CNN».

Men det kommer kanskje ikke som noen overraskelse for de teknologikyndige at dette bare er oppspinn fra ende til annen.

— Trodde det var reelt

Det som derimot får mange til å videresende e-posten, er at det er underskrevet av en politimann fra politiets data- og materielltjeneste. Aftenposten.no snakket med politimannen i september, da e-posten først begynte å sirkulere. Han sier han ikke synes det er det minste morsomt å stå som avsender.

— Jeg sendte den i utgangspunktet bare videre til kona i den tro at dette var en reel advarsel, men burde selvsagt skjønt bedre, sier politioverbetjenten, som ikke har noen god forklaring på hvorfor han og Politiets data- og materielltjeneste har blitt stående som avsender.

Har lært leksa

— Skal jeg komme med en oppfordring, må det være at man som tommelfingerregel aldri skal videresende slike virusadvarsler. Selv om de ofte er ufarlig, hender det også at advarselen kan innholde virus. Følger det et vedlegg med advarselen bør alarmen gå. Jeg har i alle fall lært leksa, sier han til aftenposten.no.

Antivirusselskapet McAfee blir også nevnt i e-posten som sirkulerer nå. Selskapet nevner ikke det «nye viruset» med et ord på nettsidene, men har en oversikt over lignende falske alarmer, kalt «hoaxes».

Har du fått lignende e-poster? Fortell oss om det i kommentarfeltet under!

Skjermbilde