Norwegian lanserer ny direkterute fra Bergen til Tenerife i vinter. Første flyvning går 30. oktober og siste i månedsskiftet mars/april. Det kommer til å bli avgang en gang i uken, på onsdager.

— Det er gledelig å lansere nok en direkterute fra Bergen. Kanariøyen Tenerife vil være et godt supplement til søsterøyen Gran Canaria, som er veldig populær på vinterstid blant solhungrige bergensere, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian.

Flere ruter aktuelt

— Vi har flydd til Tenerife fra Oslo en periode, og det har vært populært, sier Sandaker-Nielsen, som regner med at bergenserne vil hive seg på det nye tilbudet.

Det vil bli flydd med en Boeing 737-800 en gang i uken. Den har plass til 186 passasjerer. Fra oktober er det altså to kanariøyruter fra Bergen. Sandaker-Nielsen utelukker ikke at det blir flere.

— Erfaringer fra Oslo viser at Lanzarote og Fuerteventura er populære reisemål, så vi utelukker ikke at vi på sikt vil vurdere også disse fra Bergen dersom Tenerife slår like godt an som Gran Canaria, sier han.

Vekst fra Bergen

Startprisen for direktetur til Tenerife vil ligge på 499 kroner. - Vi har hatt stor suksess med å fly nordmenn til solfylte destinasjoner, og vi ser at flere har lagt merke til det markedet. Vi følger nøye med på hva konkurrentene gjør, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian har de senere årene opplevd passasjervekst fra Bergen, og gradvis utvidet rutetilbudet.

— Som Norges nest største by er Bergen viktig for oss, det er det ingen tvil om. Et problem har vært kapasitetsutfordringer på flyplassen, spesielt i de travle periodene, sier Sandaker-Nielsen.