Med taktfaste tak pløyer Grete Aarsnes seg gjennom det 26 grader varme sjøvannet. Siden Nordnes sjøbad åpnet tidligere denne måneden, har hun nærmest bodd her.

— Det er jo så flott her, i le av vinden, og alltid deilig, oppvarmet vann, sier hun.

Men i morgen er det slutt, med mindre KS og staten kommer til enighet med de fire store arbeidstakerorganisasjonene for offentlig ansatte. Da går også Idrettsservice ut i streik. Dermed stenger alt av kommunale idrettsanlegg, svømmehaller og sjøbad.

— Det er synd. Det er jo nå det er fint vær, mener Aarsnes.

Rekordbesøk i pinsen

Ungdomsskoleelev Møyfrid Kløvning (15) stemmer i.

— Det er jo nå som det er så fint vær at det er mye folk her, sier hun.Og at mange bergensere har kjent sin besøkelsestid i sjøbadet, kan arbeidsleder Vivi Sandvåg Eriksen skrive under på. Aldri før har det vært så mange badegjester innom saltvannsbassenget på Nordnes som denne pinsen.

— På lørdag hadde vi 1101 gjester. Det er ny rekord, sier hun.

Men å stenge portene for å stå på barrikadene i morgen iført gul streikevest, har hun ingenting i mot.

— Nei, vi må få den lønna vi i det offentlig mener vi fortjener, sier Eriksen.

Kan bli drivstoffkrise

Den pågående storstreiken er den største arbeidskonflikten i offentlig sektor på 28 år. Når antall streikende blir nær doblet i morgen og onsdag, vil til sammen 48.000 og 53.000 offentlig ansatte være i streik.

Det vil merkes på kroppen av langt mer enn barnefamilier. Blant annet vil det bli vanskeligere eller umulig å få utført mange offentlige tjenester.Innen få dager vil det streiken i lostjenesten stanse nye forsyninger av drivstoff, noe som kan føre til at det blir knapphet på bensin.

— Med opptrappingen følger det at stadig flere vil merke streiken, det er så å si ikke til å unngå. Vi regner med at streiken vil merkes godt den kommende uken, sier leder av LO Stat, Tone Rønoldtangen til NTB mandag.