NTNU på 20. plass i ny internasjonal kåring

NTNU i Trondheim havner på 20. plass i en ny ranking over verdens mest innflytelsesrike institusjoner i forskning.

NTNU og Fredsforskningsinstituttet i Oslo er de eneste ikke-amerikanske innslagene på listen over de 25 institusjonene som har hatt mest faglig gjennomslag, skriver Adresseavisen.

- Forskningsrapporten viser at vi har fagfolk innen statsvitenskap, geografi og økonomi som ligger helt i front. Det er jobbet målrettet og solid, over lang tid. Forskerne har vært dyktige og truffet med valget av interessante problemstillinger. Et miljø som nok har betydd ekstra mye er Senter for fremragende forskning der NTNU og Fredsforskningsinstituttet samarbeider. Dette må feires, sier professor Marit Reitan, leder ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap.

Det finnes mange slike kåringer av institusjoner. Denne rankingen er utarbeidet av doktorgradsstipendiatene Daniel Maliniak ved University of California og Ryan M. Powers ved University of Wisconsin. Rankingen tar utgangspunkt i 25 variabler for artikler publisert i de tolv mest anerkjente tidsskriftene på fagfeltet. (©NTB)

Siste fra Økonomi

Denne rumperisteren var noe
av det første Carita (41) kjøpte
på nett. Så tok det helt av.

60 prosent av alle små­kjøp på nettet gjøres nå i utlandet.

Nå velter de seg
i søknader fra
oljeingeniørene

Sysla: Før var det klappjakt på oljeingeniører. Nå har det snudd tvert.

Seniorane får hjelp til e-levering av sjølvmeldinga

Eldre er betre enn unge til å sjekke sjølvmeldinga elektronisk. Skatt Vest jobbar no for å få fleire av seniorane til å bruke e-levering.

o Aller Media kutter 50 årsverk

Til sammen 50 årsverk skal bort i mediekonsernet Aller Media i løpet av det neste året.