I formiddag ble søkerstatistikkene fra Samordna opptak offentliggjort. Det viser at siviløkonomstudiet ved NHH nok en gang har landets mest ettertraktede studieplasser.

NHHs bachelorprogram i økonomi og administrasjon (siviløkonomstudiet) har i mange år vært landets mest søkte studium, uansett fagdisiplin. Økning i år er 9 prosent opp fra i fjor, og betyr at det er 5,2 førsteprioritetssøkere pr. studieplass.

— Dette er veldig gode tall for NHH, og de bekrefter vår sterke posisjon som den foretrukne økonomiutdannelsen i landet, sier rektor Jan I. Haaland i en pressemelding.

En annen gledelig nyhet for NHH er at satsingen på å øke kvinneandelen fortsetter å bære frukter. Andelen jenter blant søkerne de siste årene har ligget rett i underkant av 40 prosent. I år er 42 prosent av søkerne jenter.

— Det er gledelig at kvinneandelen fortsetter å krype oppover. Det viser at vårt målrettede arbeid gir resultater, sier Haaland.

Den totale søkermassen til høyere utdanning i Norge går også frem, med 6,6 prosent. Totalt er det 115.764 søkere som har registrert seg hos Samordna opptak.