Warner, BMG og EMI forhandler med nettselskapet RealNetworks om distribusjon av musikk på nett via den planlagte abonnementstjenesten MusicNet.com. RealNetworks står bak et populært program for nedlasting av musikk og video til PCer. Systemet kan imidlertid låses, slik at rettighetsinnehaverne kan sikre seg inntekter.

Brukerne vil finne mye musikk på tjenesten, om avtalen blir en realitet. Sammen utgir de internasjonale plateselskapene 40 prosent av all musikk som kommer på CD. Selskapene vurderer også lisensiering av musikk fra andre plateselskaper.

Et tema for forhandlingene er å gjøre MusicNet tilgjengelig også for andre tjenester på nett. Blant de mest kontroversielle spørsmålene er om den kontroversielle fildelingstjenesten Napster skal få lisensiere tjenesten under visse strenge betingelser.

Musikkindustrien saksøker Napster for oppfordring til illegal distribusjon av musikk. Plateselskapene hevder rettighetsinnehavere taper milliardbeløp på ulovlig kopiering av musikk hvert eneste år.

RealNetworks og de tre plateselskapene håper å dra i land en avtale i løpet av neste uke. Napster ville ikke kommentere forhandlingene, skriver Wall Street Journal.(Origo)