Trafikken på OpenNap-servere falt med over 75 prosent fra sent i februar til sent i april 2001, ifølge en rapport fra lederen for Clip2, Kelly Truelove. Clip2 overvåker trafikken i peer-to-peer— (P2P-) nettverk. OpenNap er en programvare som likner på Napster, men har ikke noe med den mer kjente fildelingstjenesten å gjøre. Det gjennomsnittlige antallet påloggede OpenNap-brukere falt fra 100.000 til 50.000 fra sent i mars til sent i april. Antallet tilgjengelige filer falt også med 50 prosent, heter det i rapporten.

Trafikkreduksjonen kommer etter Recording Industry Association of Americas (RIAAs) oppfordring til nettoperatører (ISPer) om ikke å gi frihavn for OpenNap-brukere.

Rapporten er publisert på http://www.clip2.com/

Nedgang for Napster Napster-brukerne lastet ned 1,6 milliarder sanger i april. Til sammenlikning var de samme tallene for mars og februar henholdsvis 2,49 og 2,8 milliarder, sa Matt Bailey i analysebyrået Webnoize til Wall Street Journal tidlig i mai. Tallene indikerer en nedgang på 41 prosent siden utrenskningen av sanger beskyttet av opphavsrettigheter startet. I februar var det i gjennomsnitt pålogget 1,6 millioner brukere til enhver tid på tjenesten. Det samme tallet for april var like over millionen, hevdet han.

Analysefirmaet Jupiter Media Metrix (JMM) opererer med andre tall. Trafikken har sunket med omlag 20 prosent siden Napster startet arbeidet med å oppfylle domstolens krav om å fjerne materiale beskyttet av opphavsrettigheter, hevdet JMM forrige uke. Napster figurerer fortsatt som en av de mest populære sidene på nett, tross trafikknedgangen, ifølge JMM.(Origo)